Regenwater systemen
• Hemelwater opvangen & hergebruiken
• Vergelijk diverse installaties
• Flink beparen op de waterfactuur


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Houten regenton

Een houten regenton is perfect voor in de tuin. Naast dat het je een hoop geld bespaard, ziet een houten regenton er gewoon ontzettend mooi uit in je tuin! Bespaar geld en decoreer je tuin met een prachtige ton. Wil je direct een Gedana houten regenton kopen? Wij hebben de prijzen van een aantal betrouwbare leveranciers op een rijtje gezet.

WebwinkelAanbodBezorgkosten
Bol.comGrootGratis
Wehkamp.nlRuimGratis
Fonq.nlRuimGratis
Intratuin/TuinlandVoldoendeGratis
Gamma/KarweiVoldoendeGratis
Praxis/HornbachVoldoendeGratis
Overzicht met leveranciers van houten regentonnen

Gardena regenton

Vergelijk de prijzen van de betrouwbare leveranciers. De prijzen zijn vergeleken van de Gardena regenton. Deze houten regenton is vostbestendig en makkelijk in elkaar te zetten dankzij de doordachte houtverbindingstechniek. Het exemplaar is verkrijgbaar in 400 liter en 800 liter. Het is ook verstandig om er direct een deksel bij te kopen, zodat het regenwater schoon blijft. Er zijn ook exemplaren van 100, 200, 300, 500 en 600 liter te koop.

Houten regenton bestellen

Een houten regenton kun je tegenwoordig eenvoudig online aanschaffen. Na een paar muisklikken ben je meestal al op de juiste website die regentonnen aanbiedt. Er worden op dit soort websites naast houten regentonnen ook allerlei accessoires aangeboden.  Denk aan een kraan, speciale deksels of pompen. De websites/winkels die hierboven zijn genoemd zijn betrouwbaar en goedkoop en bieden tevens ook plastic tonnen aan.

Eikenhouten regentonnen

Er zijn zoals aangegeven allerlei verschillende soorten houten regentonnen. Er zijn zelfs tonnen verkrijgbaar die door Franse wijnboeren zijn gebruikt om in deze tonnen wijn te rijpen. Dit zijn meestal eiken tonnen. Er zijn meerdere aanbieders in Nederland, die deze (wijn)tonnen aanbieden. Ze hebben een inhoud van ongeveer 225 liter en deze tonnen hebben zogenaamde gegalvaniseerde banden.

Een ton die je daarnaast vaak tegenkomt is de Gardena regenton. Dit is een ton die ongeveer 190 euro (a 400 liter) kost en wordt geleverd als bouwpakket. Deze houten ton is makkelijk te monteren en daarnaast niet onbelangrijk om te weten: deze ton is vorstbestendig en kan dus het gehele jaar gebruikt worden. De meeste tonnen zijn verkrijgbaar in een stevige uitvoering van hout. De meeste houten regentonnen hebben een lange levensduur. Dit komt door de drukimpregnering. Het overgrote deel is voorzien van robuuste vijverfolie. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het water niet wordt vervuild met vuil en algen. Een goede deksel beschermt tegen vuil. Dit is dan ook belangrijk om aan te schaffen, indien dit niet inclusief is.

Onderhoud in de vrieskou (winter)

Door de vrieskou gaan veel regentonnen van hout vaak stuk. Je moet hier bij de aanschaft goed naar kijken. Uiteraard vriest een ton van hout niet na één nacht kapot. Als er vorst op komst is, is het daarom aan te raden om de regenton af te tappen. Veel mensen beginnen begin november al met het aftappen van de ton. Het is van belang om een vorstbestendige regenton aan te schaffen. Wellicht dat je een dergelijke ton wel wat duurder is als je deze wilt aanschaffen, maar je hebt dan in ieder geval de garantie dat je ton niet kapotvriest. En gezien de koude winters in Nederland van de laatste jaren, is een vorstbestendige regenton geen een overbodige luxe. Als het zomer is, is het bij een houten regenton aan te raden belangrijk om er circa tien tot twintig centimeter water in te laten staan. Zo voorkom je dat de houten ton gaat uitdrogen en uiteindelijk stuk gaat.