Regenwater systemen
• Hemelwater opvangen & hergebruiken
• Vergelijk diverse installaties
• Flink beparen op de waterfactuur


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Plastic regenton

Een plastic regenton is erg praktisch en daarnaast milieuvriendelijk. Lees deze pagina goed door en draag je steentje bij door het kopen van een regenton. Wil jij direct een plastic regenton kopen? Wij hebben de prijzen van een aantal betrouwbare leveranciers op een rijtje gezet. Let vooral goed op de bezorgkosten (zijn deze gratis of moet je hiervoor fors betalen).

WebwinkelAanbodBezorgkosten
Bol.comGrootGratis
Wehkamp.nlRuimGratis
Fonq.nlRuimGratis
Intratuin/TuinlandVoldoendeGratis
Gamma/KarweiVoldoendeGratis
Praxis/HornbachVoldoendeGratis
Overzicht met leveranciers van plastic regentonnen.

Zeker online is het verstandig om alle prijzen zorgvuldig te vergelijken. Door op de leveranciers en prijzen te klikken kun je direct een plastic regenton kopen. Zoals is te zien zijn er globaal twee soorten: een opvouwbare regenton en een vaste regenton. Er is bij voorbaat geen beter soort aan te wijzen. Kies gewoon het soort dat het beste bij jou in de smaak valt!

Plastic regenton (met plantenbak)

Het milieu speelt voor veel mensen een belangrijke rol. Deze groep mensen wordt steeds groter en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid nemen ook steeds grotere vormen aan. Steeds meer mensen proberen hier een steentje aan bij te dragen. Dat kan onder meer door het aanschaffen van een plastic regenton. We onderscheiden een regenton van plastic en een regenton van hout. Regentonnen kun je in allerlei soorten en maten aanschaffen. Veel mensen kiezen voor een natuurvriendelijke groene regenton. Vaak is het een plastic ton. De inhoud van een regenton verschilt. Je kunt kiezen voor een kleinere ton, maar er zijn ook grotere tonnen leverbaar, soms tot wel 800 liter. Een ton wordt geleverd met hulpstukken zoals een overloop, een filter en een kraan.

Als je een ton van plastic gaat aanschaffen is het wel belangrijk om een ton aan te schaffen die het vele regenwater, dat in Nederland valt, kan verwerken. Wanneer je een kleine regenton van plastic hebt aanschaft, kan het voorkomen dat deze ton het regenwater niet kan verwerken. Bij het aanschaffen van een regenton van plastic geldt eigenlijk de volgende vuistregel: koop een grote ton als je deze weinig gebruikt. Wanneer je een grote tuin hebt en tevens meerdere regenpijpen hebt, kun je eventueel overwegen om meerdere regentonnen van plastic te kopen.

Voordelen en nadelen

Veel mensen kiezen voor een plastic regenton omdat deze over het algemeen goedkoper is dan een regenton van hout. Het enige nadeel van een plastic regenton is eigenlijk dat je de ton meestal op een verhoogstuk moet plaatsen. Zet je de ton niet op een verhoogstuk, dan heb je de kans dat de emmer of de gieter er niet onder past.

De keuze voor een plastic regenton

Sommige mensen zien een regenton als iets ouderwets, maar die gedachte is natuurlijk onterecht. Een regenton is erg handig, je bespaart namelijk veel geld en water. Een gemiddeld mens gebruikt namelijk duizenden liters water per jaar. Per dag is dit zo’n 130 liter drinkwater. Hiervan wordt slechts 3 liter water opgedronken. De rest van dit kostbare water wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het wassen, afwassen, douchen en om het toilet door te spelen. Ook wassen veel mensen hun auto met water dat je als drinkwater kunt gebruiken.

Fris regenwater in de zomermaanden opvangen

Ook moet je ook de tuin tijdens de zomermaanden voorzien van voldoende water. In feite is het zonde om voor de tuin ook drinkwater te gebruiken, want regenwater is eigenlijk perfect voor de tuin. Door te kiezen voor een regenton, kun je de auto met regenwater wassen en bovendien kan ook de tuin na een regenbui later genieten van gezond water. Regenwater is voor planten zelfs beter dan drinkwater, omdat het minder kalk bevat. Een regenton is dus ideaal. Zo bespaar je niet alleen water en geld, je bent ook nog eens duurzaam bezig.