Regenwater systemen
• Hemelwater opvangen & hergebruiken
• Vergelijk diverse installaties
• Flink beparen op de waterfactuur


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Waarom een waterfilter gebruiken?

Schoon water is een essentiële levensbehoefte om te overleven. Het is nodig voor het drinken van mensen en dieren, het irrigeren van landbouwgrond, het wassen van voedsel en kleding en het voeden van vele ecosystemen. Het is ook belangrijk voor het voorkomen van ziekten en het voorkomen van verontreiniging. In deze blog gaan we verder in op het zuiveren van water middels een speciaal filter.

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter is een apparaat of systeem dat water reinigt door het te zuiveren van ongewenste stoffen zoals sediment, chemicaliën, micro-organismen, zuurstof en andere ongewenste stoffen. Waterfilters worden gebruikt om water te maken dat veilig is om te drinken, te koken, te douchen of te gebruiken voor andere doeleinden.

Hoe werkt een waterfilter?

Een waterfilter werkt door het water te behandelen met een filter waarmee onzuiverheden, zoals zand, aluminium, kalk en andere verontreinigingen, worden gescheiden. De filter bestaat meestal uit een koolstoffilter en een zandfilter dat het water werkelijk filtreert. Het water wordt vervolgens door een leiding geleid waarin het filter zit. Het water stroomt door de filter die het water van onzuiverheden en verontreinigingen vrijmaakt. Het gefilterde water stroomt dan naar een opvangbak of een fontein.

Wat zijn de voordelen van een waterfiltersysteem?

  1. Vers water: Waterfilters verwijderen ongewenste stoffen en geven u verser, smaakvoller water.
  2. Verminderde chemische blootstelling: Waterfilters kunnen helpen bij het verminderen van chemische blootstelling door het verwijderen van chemicaliën en andere giftige stoffen uit het water.
  3. Gezondheidsvoordelen: Waterfilters kunnen helpen bij het verminderen van de kans op ziekten door het verwijderen van bacteriën en andere pathogenen uit het water.
  4. Vermindering van afval: Waterfilters helpen bij het verminderen van de hoeveelheid plastic flessen die in het huishouden worden gebruikt.
  5. Snelheid en gemak: Waterfilters bieden een gemakkelijke manier om vers water te krijgen zonder het gedoe van het kopen van plastic flessen.

Wat zijn de nadelen van gefilterd water?

  1. Hoge kosten: Waterfilters kunnen duur zijn, afhankelijk van het type filter dat je kiest.
  2. Moeilijk te installeren: Sommige waterfilters kunnen moeilijk te installeren zijn. Dit kan veel tijd en moeite kosten om het juist te installeren.
  3. Filters moeten regelmatig vervangen worden: Als je een waterfilter gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de filters regelmatig vervangen worden, vooral als je gebruik maakt van een meer geavanceerd filter.
  4. Onderhoud: Sommige waterfilters vereisen regelmatig onderhoud door bijvoorbeeld een loodgieter, zoals het verwijderen van sediment en andere verontreinigingen.
  5. Geen universeel filtratiesysteem: Waterfilters zijn ontworpen voor specifieke soorten verontreiniging, dus zij zullen niet noodzakelijk alle verontreinigingen uit het water verwijderen.

Wat kost het filteren van water?

Het prijskaartje van een waterfilter hangt af van het type en merk dat je kiest. Je kunt een waterfilter voor ongeveer €50 tot €250 vinden. Er zijn ook professionele waterfilters op de markt die veel meer kosten. Alles is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid water (liters) dat je wilt zuiveren.

Plaats een reactie