Regenwater systemen
• Hemelwater opvangen & hergebruiken
• Vergelijk diverse installaties
• Flink beparen op de waterfactuur


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Waar kan ik een watertank voor gebruiken?

Een watertank kan voor verschillende doeleinden handig zijn. Bijvoorbeeld voor een jacht, camper, caravan of een schip. Ook bij bijvoorbeeld feesttenten zie je regelmatig een tank. Er zijn naast bovengrondse- ook ondergrondse tanks te verkrijgen. Watertanks kunnen een inhoud hebben van 25.000 tot soms wel 50.000 liter.

Welke soorten watertanken zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten regenwatertanks verkrijgbaar. Zo zijn er onder meer verticale, horizontale en rechthoekige tanks. Een design watertank is ideaal als je een tank in het zicht wilt plaatsen. Een dergelijke tank kun je gebruiken als opslag van regenwater in je tuin. Design tanks zijn bijvoorbeeld te verkrijgen als Griekse kruik of zuil. Als je geen van deze tanks mooi vindt, kun je deze ook op maat laten maken. Er zijn namelijk aanbieders die watertanks op maat maken.

Verticale, horizontale en rechthoekige tanks

Verticale watertanks zijn leverbaar in vele maatvoeringen. Het is van belang dat je een tank aanschaft die uv- en lichtdicht is. Ook is het belangrijk dat de tank vormvast is. Horizontale watertanks zijn geschikt als opslag voor drinkwater en rechthoekige tanks doen eveneens vaak dienst als opslag voor drinkwater, maar rechthoekige tanks passen vaak op plaatsen waar horizontale en verticale tanks niet passen. Bovendien kunnen de meeste rechthoekige tanks eenvoudig door een deur.

Zoldertanks

Aangezien je een grote watertank door het schuine dak vaak niet op zolder kunt plaatsen, kun je in plaats van een verticale, horizontale of rechthoekige tank kiezen voor een zoldertank. Een zoldertank kun je perfect plaatsen onder een schuin dak, omdat deze tank schuin afloopt. Door bepaalde filters te gebruiken, kun je een zoldertank inzetten voor onder andere de wasmachine, vaatwasser of om het toilet door te spoelen. Sommige mensen gebruiken een zoldertank als opslag voor drinkwater.

Watertank huren

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders die watertanks verhuren. Dit is vanzelfsprekend ideaal als je op korte termijn tijdelijk behoefte hebt aan een tank. De meeste verhuurders leveren bij de watertank ook een hydrofoorinstallatie of een dompelpomp.

Drinkwatertank

Een drinkwatertank moet voldoen aan strenge milieueisen. Je wilt op bijvoorbeeld een boot wel dat het water van betrouwbare kwaliteit. Het water moet natuurlijk ook smaak en reukvrij zijn. Wil je een kleinere wateropslag? Bekijk dan eens de pagina over regentonnen. Een regenton is namelijk voor de gemiddelde huisman een vele betere oplossing als een watertank. Bij een tank praat je direct over grotere hoeveelheden regenwater. Als je een regenton gaat bestellen, bekijk dan ook direct hoe je een regenton plaatst. Wel zo handig!

Plaats een reactie