Regenwater systemen
• Hemelwater opvangen & hergebruiken
• Vergelijk diverse installaties
• Flink beparen op de waterfactuur


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een belangrijk onderwerp als het gaat om waterkwaliteit. Het heeft grote invloed op het gebruik van water in huishoudens en op het milieu. Waterhardheid is de mate waarin water calcium en magnesiumzouten bevat, zoals kalksteen, die schadelijk kunnen zijn voor zowel apparatuur als het milieu.

Hoe kun je de hardheid van water meten?

De hardheid van water wordt gemeten in graden dh, wat staat voor “degree of hardness”. Een lage hardheid (minder dan 7 dh) wordt zacht water genoemd, terwijl een hoge hardheid (meer dan 17 dh) wordt hard water genoemd. Water met een hardheid tussen deze twee begrippen wordt als gemiddeld of matig hard water beschouwd.

Wat merk je van de hardheid?

De hardheid van water heeft invloed op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Voor huishoudens betekent het dat hard water schadelijk kan zijn voor apparatuur zoals leidingen, wasmachines, boilers, kranen en douchekoppen. Hard water kan ook leiden tot kalkaanslag in leidingen, wat kan leiden tot storingen en kostbare reparaties. Hard water is ook schadelijk voor het milieu, omdat het meer energie en chemicaliën vereist om afvalwater te zuiveren. Je kunt het daarom ook zelf opslaan. Dit noemen we regenwaterinfiltratie.

Hoe kun je water zachter maken?

Om de hardheid van water te verminderen kunnen verschillende technieken worden toegepast, zoals waterontharders, waterfilters en chemische ontharders. Waterontharders verwijderen calcium en magnesiumionen uit het water, terwijl waterfilters kalk en andere verontreinigingen uit het water verwijderen. Chemische ontharders, zoals zout, vervangen calcium en magnesiumionen door andere ionen. Het is belangrijk om de hardheid van water te kennen om de waterkwaliteit te verbeteren en beschadigingen aan apparatuur, leidingen en het milieu te voorkomen. Als u meer informatie wilt over waterhardheid, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke waterleverancier.

Wat is een waterontharder?
Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om het water te ontdoen van calcium- en magnesiumionen. Deze twee mineralen, ook wel “hardheid” genoemd, kunnen schadelijk zijn voor de levensduur van kranen en apparatuur, en ook voor het wasgoed. Een waterontharder verandert hard water in zacht water door het te filter van deze mineralen. Het resulterende zachte water heeft een lagere hoeveelheid mineralen en is beter voor apparatuur, kranen en het wasgoed.

Plaats een reactie